Hozzávalók:

25 dkg friss spenótlevél

5 dkg vaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 tk őrölt szerecsendió

25 dkg ricotta

20 dkg natúr sajtkrém

2 ek tejföl

2 tojás

1 tk só

1 csipetnyi bors

50 dkg fagyasztott leveles tészta

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd vajon fokhagymával és szerecsendióval megpároljuk, ezt követően a botmixerrel pürésítjük.

Ha kihűlt, alaposan elkeverjük a ricottával, a krémsajttal, tejföllel és a két egész tojással, majd sózzuk és borsozzuk.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Majd akkorára nyújtjuk, hogy a tortaformába fektetve 3-4cm-es peremet tudjunk neki formázni.

Ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 165 fokon 55 percig sütjük, vagy amíg a massza megszilárdul. A formában hagyjuk kihűlni és csak utána szeleteljük.

Elkészítési idő: 90 perc