Hozzávalók:

50-60 dkg darált hús

15 dkg zabpehely

2 tojás

1 kisebb lilahagyma

5-6 gerezd fokhagyma

friss koriander, bazsalikom, kakukkfű

édes chili szósz

szójaszósz

só, bors, cayanne bors, fokhagymasó

őrölt curry

őrölt vagy friss gyömbér

A szószhoz:

házi ketchup vagy paradicsomszósz

barbecue szósz

paprika krém

kókusztej

édes chili szósz

szójaszósz

Elkészítés:

A darált húst, zabpelyhet és további hozzávalókat jól összegyúrjuk. Bízzuk az ízlésünkre, de ne sajnáljuk belőle a fűszereket.

Nem lehet elrontani, a zabpehely és darált hús valahogy annyira jól magába szívja az ízeket, hogy nem lehet túlfűszerezni.

Gyúrás után picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely puhuljon. Majd kis maroknyi golyócskákat formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd 200 fokon alsó-felső sütéssel kb. 20-25 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés