Hozzávalók:

8 szelet karaj

kevés só

kevés bors

10 dkg vaj

50 dkg sajt

5 dkg liszt

2 tojás

2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A húst enyhén besózzuk és beborsozzuk. Ehhez az ételhez nem klopfoljuk ki.

A sajtot lereszeljük, a tojásokat felütjük egy tányérba és felverjük, a pestit pedig vastagon bekenjük.

A húsokat először a lisztbe, utána a tojásba, végezetül a reszelt sajtba forgatjuk, kis réseket hagyva a tepsibe egymás mellé elhelyezzük.

A húsok közé beöntjük a tejszínt, és fóliával lefedjük.

Betoljuk a 180 fokos sütőbe, és fólia alatt 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 25-30 percig pirítjuk, amíg szép rózsaszín lesz a sajt a húsokon.

Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk!

Elkészítési idő: 80 perc

Vélemény, hozzászólás?