Lazacos tészta

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg széles metélt

1 ek só

2 ek olívaolaj

A raguhoz:

2 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

20 dkg füstölt lazac

2 dl tejszín

2 ek kapribogyó

0,5 citromból nyert citromhéj

0,5 citromból nyert citromlé

2 zöld chili

1 kávéskanál só

bors ízlés szerint

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet, majd beletesszük a sót. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük, majd leöblítjük, leszűrjük. Néhány kanál olívaolajjal összekeverjük.

A raguhoz két ek olívaolajon megsütjük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és két kis zöld chilit. A vékony lazacszeleteket csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a fokhagymához.

Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk és a kapribogyót. Ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk levét, végül felengedjük a tejszínnel.

Elkészítési idő: 35 perc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.