Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
10 dkg liszt
5 dkg vaj
4 evőkanál tej + 4 evőkanál víz
1 teáskanál cukor
csipet só
3 tojás
A töltelékhez:
25 dkg tonhal konzerv
1 lilahagyma
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi édes mustár
só, bors
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az égetett tészta elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. A vajat a tejjel, a vízzel, a cukorral és a sóval alacsony lángon összemelegítjük egy forraló edényben, amíg a vaj teljesen felolvad. Ekkor felemeljük a lángot, és felforraljuk a keveréket.
Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és egyszerre hozzáadjuk az átszitált lisztet. A tűzre visszatéve azonnal elkezdjük keverni, folyamatosan egy fakanál segítségével addig, míg egybefüggő masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Ekkor letekerjük a lángot, és még 1 percig keverjük.
A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és összedolgozzuk alaposan, hogy sima és fényes legyen a massza.
Egy sütőlapra sütőpapírt terítünk. Habzsákból kinyomjuk a tésztát, vagy kanál segítségével 24 gombócot formázzuk belőle. Hagyjunk elegendő helyet a tésztahalmok között, hogy legyen helyük megnőni. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a tonhalat lecsöpögtetjük, és egy tálba tesszük, egy villával egy kicsit megnyomkodjuk, de nem kell pépesíteni. Hozzáadjuk az apróra szeletelt hagymát is, majd a fűszereket és az összes többi alapanyagot. Jól összedolgozzuk és lehűtjük.
A fánkokat kettévágjuk, és a kész krémünkkel megöltjük.
Elkészítési idő: 90 perc