Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg finomliszt
1 tojás
1 tk só
200-250 ml víz
A mártáshoz:
20 dkg bacon vagy füstölt szalonna
kevés olaj
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl
Elkészítése:
Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát. Gyors mozdulatokkal kell keverni, nem szabad túldolgozni, éppen csak álljon össze!
10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.
Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel vagy hagymakarikákkal tálaljuk.