Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg finomliszt

1 tojás

1 tk só

200-250 ml víz

A mártáshoz:

20 dkg bacon vagy füstölt szalonna

kevés olaj

10 dkg reszelt sajt

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 nagy doboz tejföl

Elkészítése:

Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát. Gyors mozdulatokkal kell keverni, nem szabad túldolgozni, éppen csak álljon össze!

10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel vagy hagymakarikákkal tálaljuk.