Hozzávalók:
A tócsnihoz:
0,5 kg burgonya
1 nagy sárgarépa
25 dkg sütőtök
2 szál rozmaring
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
2 tojás
8 púpozott ek finomliszt
A fokhagymás tejfölhöz:
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál só
1 csapott kávéskanál bors
1 ek citromlé
1 csokor snidling a tálaláshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tócsnihoz a zöldségeket megpucoljuk, majd lereszeljünk mindet a reszelő legnagyobb lyukán.
Sózzuk, és kb. 20 percet állni hagyjuk, míg levet ereszt.
Alaposan kinyomkodjuk, majd ráütjük a tojásokat. Ízesítjük borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is.
Jó alaposan összedolgozzuk, és ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, és evőkanállal kis adagokban kiadagoljuk a forró olajba. A tócsnik mindkét oldalát néhány perc alatt addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz az egész. A kész tócsnikat papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.
A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt kikeverjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a citromlével.
Tálalásnál megszórhatjuk egy kevés snidlinggel.