Hozzávalók:
70 dkg darált marhahús
70 dkg édesburgonya
20 dkg köles
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek paradicsompüré
2 tk bazsalikom
1 tk őrölt kömény
1 tk majoránna
só, bors
200 ml tejföl
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A kölest megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, a finomra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst és a paradicsompürét, lepirítjuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal, köménnyel és majoránnával.
Felöntjük egy deci vízzel, és 20 percig pároljuk lassú tűzön. Ha a húsos ragu kész, akkor alaposan elkeverjük a főtt kölessel. Az édesburgonyákat 1,5- 2 centi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, szétszórva, hogy egyenletesen süljön. 180 fokon 40 percig sütjük.
Egy magasabb falú tepsi alját kikenjük kevés olajjal, teszünk egy réteg édesburgonya, rá a köleses-húsos ragut, és a maradék édesburgonyát.
A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.