Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns ázsiai húsgombóc

Hozzávalók:

50-60 dkg darált hús

15 dkg zabpehely

2 tojás

1 kisebb lilahagyma

5-6 gerezd fokhagyma

friss koriander, bazsalikom, kakukkfű

édes chili szósz

szójaszósz

só, bors, cayanne bors, fokhagymasó

őrölt curry

őrölt vagy friss gyömbér

A szószhoz:

házi ketchup vagy paradicsomszósz

barbecue szósz

paprika krém

kókusztej

édes chili szósz

szójaszósz

Elkészítés:

A darált húst, zabpelyhet és további hozzávalókat jól összegyúrjuk. Bízzuk az ízlésünkre, de ne sajnáljuk belőle a fűszereket.

Nem lehet elrontani, a zabpehely és darált hús valahogy annyira jól magába szívja az ízeket, hogy nem lehet túlfűszerezni.

Gyúrás után picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely puhuljon. Majd kis maroknyi golyócskákat formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd 200 fokon alsó-felső sütéssel kb. 20-25 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés