Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó konzerv
3 közepes paradicsom
1 közepes lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
5 ek olívaolaj
0,5 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
0,5 kk szumák
15 dk quinoa
Elkészítés:
A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Mindkettőt a csicseriborsóhoz adjuk.
A fokhagymát fokhagymatőrön áttörjük, és a petrezselyemmel együtt a salátához adjuk.
Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, szumákkal és a chilipehellyel ízesítjük.
Végül összekeverjük a kész quinoaval, majd tálaljuk.