Hozzávalók:
2,5 dl joghurt
1 ek garam masala
1 tk cayenne bors
1 tk fekete bors
2 ek gyömbér
2 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
A szószhoz:
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 chili
2 gerezd fokhagyma
1 ek gyömbér
30 dkg paradicsom
1 ek sűrített paradicsom
1 ek garam masala
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
2,5 dl víz
1 dl habtejszín
koriander ízlés szerint
Elkészítés:
A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A pácolási idő leteltével a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.
A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.
220 fokos sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.
A szószhoz a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.
Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.
Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.
Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.