Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Omlós csirke tikka masala

Hozzávalók:

2,5 dl joghurt

1 ek garam masala

1 tk cayenne bors

1 tk fekete bors

2 ek gyömbér

2 gerezd fokhagyma

40 dkg csirkemell filé

só ízlés szerint

A szószhoz:

2 ek vaj

2 ek olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 chili

2 gerezd fokhagyma

1 ek gyömbér

30 dkg paradicsom

1 ek sűrített paradicsom

1 ek garam masala

1 teáskanál fűszerpaprika

só ízlés szerint

2,5 dl víz

1 dl habtejszín

koriander ízlés szerint

Elkészítés:

A joghurthoz hozzáadjuk az összes fűszert, és csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellfilét, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A pácolási idő leteltével a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára feltűzzük, úgy, hogy minden darabot kétszer szúrunk át, egyszer az első harmadában, egyszer a harmadikban.

A hurkapálcikára tűzdelt csirkenyársakat egy mélyebb tepsi peremeire fektetjük keresztben, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen.

220 fokos sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat. Ha elkészültek, hagyjuk pihenni egy kicsit, majd húzzuk le a húsdarabokat a hurkapálcikákról.

A szószhoz a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük a vaj és az olívaolaj keverékén. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg pirulni kezd.

Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd a garam masalát, a fűszerpaprikát és a sót. Pár percet így főzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal.

Ekkor hozzáadjuk a habtejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Összekeverjük az egészet, és 2-3 percet még így főzzük.

Tálaláskor megszórjuk egy nagy adag friss korianderrel.