Hozzávalók:
só és fekete bors
4 evőkanál száraz fehérbor
2 dl hal- vagy zöldségalaplé, lehetőleg házi
3 dkg vaj kis darabkákra vágva
1 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva a díszítéshez
20 dkg bébipóréhagyma
4 szelet filézett lazac egyenként
25 dkg zsenge spárga
Elkészítés:
Ujjbegyünkkel végigtapogatjuk a lazacszeleteket, hogy nem találunk-e bennük szálkát. Ha igen, akkor eltávolítjuk őket. Egy nagy, nem túl mély tűzálló edény alján egy rétegben leterítjük a bébi póréhagymát. Ráfektetjük a lazacszeleteket.
A spárgát és a hüvelyes cukorborsót elrendezzük a hal körül. Felöntjük a borral és az alaplével, rászórjuk a halra a vajdarabkákat, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Felforraljuk, majd szorosan illeszkedő fedőt teszünk az edényre, alacsonyra állítjuk a hőfokot, és csendesen főni hagyjuk a halat és a zöldségeket, amíg a lazac kívül-belül halvány rózsaszín lesz, és a zöldségek is megpuhulnak (10-12 perc).
Végül a metélőhagymát a lazacra szórjuk, és tálaljuk.