Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Milánói spagetti

Hozzávalók:

A raguhoz:

2 ek olívaolaj

1 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

50 dkg sűrített paradicsom

30 dkg sonka

15 dkg gomba

só ízlés szerint

0,5 ek bors

1,5 ek oregánó

1 ek bazsalikom

1 ek cukor

A tésztához és a tálaláshoz:

50 dkg spagetti tészta

1,5 ek só

0,5 dl napraforgó olaj

kevés friss bazsalikom

Elkészítés:

A raguhoz egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.

Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat, nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra a sonkát, és cikkekre a gombát.

Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát, majd nem sokkal később a sonkát is.

Felöntjük a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint.

Amikor a víz felforrt, alaposan megsózzuk. Újraforrás után beletesszük a tésztát, és megkeverjük, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Csak ¾ puhára főzzük, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.

Végül összekeverjük a szószt a tésztával, friss bazsalikomlevéllel, esetleg még reszelt sajttal megszórva tálaljuk.