Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
7 dkg vaj
2 dkg porcukor
1 ek hideg víz
A mákos töltelékhez:
50 dkg krémsajt
18 dkg darált mák
10 dkg kristálycukor
3 dkg vaj megolvasztva
2,5 dkg keményítő
3 ek tejföl
2 tojás
1 citrom resztelt héja
A morzsához:
10 dkg finomliszt
8 dkg kristálycukor
7 dkg vaj
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, a tortaforma aljába simítjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.
Egy nagy tálba összekeverjük a mákos töltelék hozzávalóit, és a morzsához valókat is összemorzsoljuk.
A mákos tölteléket az elősütött lapra öntjük, arra mehet a morzsa, majd 175 fokon 55-60 percig sütjük.
A sajttortánkat szeletelés előtt teljesen kihűtjük a hűtőben, majd tálaláskor megszórjuk porcukorral.