Hozzávalók:
2 egész tojás
14 dkg cukor
5 dkg vaj vagy kacsazsír
1,5 dl tej
1 cs sütőpor
1 egész citrom reszelt héja
30 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
kb. 50 szem meggy kimagozva, de lehet cseresznyét is használni
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, és a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet, jól elkeverjük.
Kizsírozzuk a muffin formákat, de lehet használni 20×20 cm-es tepsit is, majd beleöntjük a tészta felét.
Rátesszük a meggyszemeket, formánként 4-5 darabot.
Ezután a tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, jól eldolgozzuk benne, majd a gyümölcsös világos tészta tetejére kanalazzuk.
170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Nagyjából 30-35 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk!