Hozzávalók:

2 egész tojás

14 dkg cukor

5 dkg vaj vagy kacsazsír

1,5 dl tej

1 cs sütőpor

1 egész citrom reszelt héja

30 dkg finomliszt

2 ek kakaópor

kb. 50 szem meggy kimagozva, de lehet cseresznyét is használni

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, és a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet, jól elkeverjük.

Kizsírozzuk a muffin formákat, de lehet használni 20×20 cm-es tepsit is, majd beleöntjük a tészta felét.

Rátesszük a meggyszemeket, formánként 4-5 darabot.

Ezután a tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, jól eldolgozzuk benne, majd a gyümölcsös világos tészta tetejére kanalazzuk.

170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Nagyjából 30-35 perc alatt. Porcukorral megszórva tálaljuk!