Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kávés gesztenyekrémleves libamájjal

Decemberi lapszámunkban a már Zümmögés a konyhában, Vida József és Rúzsa Magdi szakácskönyvéből szuper recepteket találtok. Mindegyiknek van egy közös pontja, mégpedig a méz.

Hozzávalók:

A leveshez:

40 dkg gesztenye

1 dl tejszín

bors

szerecsendió

1 ek méz

1 presszókávé

Levesbetétnek:

40 dkg libamáj

fél körte apró cikkekre vágva

kakukkfű (esetleg sült gesztenye cukorba forgatva)

Elkészítés:

A gesztenyét bevagdossuk, 30 perc alatt kisütjük, és kiszedjük a belsejét.

Lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval és mézzel ízesítjük, majd miután a gesztenye puhára főtt, hozzáadjuk a kávét. Turmixoljuk vagy pürésítjük, majd leszűrjük. Grillezett libamájjal, az apróra vágott körtével, kaukkfűvel megszórva tálaljuk, karamellizált cukorba forgatott sült gesztenyével díszíthetjük.