Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ínyenc spenótos leveles tészta

Hozzávalók:

1 tekercs leveles tészta

60 dkg friss, mosott, zsenge spenót

25 dkg darabolt parmezán (vagy más, kemény érlelt sajt)

1 vastag szeletelt, kockázott nyers sonka

bacon a forma béleléséhez

1 maroknyi szezámmag

1 maroknyi lenmag

1 tojás sárgája

bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd ha a zsírját kieresztette, pár percre hozzáadjuk a mosott, friss spenót leveleket.

Kikenünk egy kiválasztott sütőformát vajjal, majd beleterítjük az előre kinyújtott, kész leveles tésztát.

Betakarjuk a baconnal, majd ráborítjuk a spenótos keveréket. Megszórjuk a sajtokkal, és befedjük a tölteléket a tészta maradékával.

Jól lerögzítjük a széleit, és megkenjük a tojás sárgájával.

Végül a 200-220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Langyosan, sőt hidegen is kiváló eledel!

Elkészítési idő: 45 perc