Hozzávalók:
1 tekercs leveles tészta
60 dkg friss, mosott, zsenge spenót
25 dkg darabolt parmezán (vagy más, kemény érlelt sajt)
1 vastag szeletelt, kockázott nyers sonka
bacon a forma béleléséhez
1 maroknyi szezámmag
1 maroknyi lenmag
1 tojás sárgája
só
bors
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd ha a zsírját kieresztette, pár percre hozzáadjuk a mosott, friss spenót leveleket.
Kikenünk egy kiválasztott sütőformát vajjal, majd beleterítjük az előre kinyújtott, kész leveles tésztát.
Betakarjuk a baconnal, majd ráborítjuk a spenótos keveréket. Megszórjuk a sajtokkal, és befedjük a tölteléket a tészta maradékával.
Jól lerögzítjük a széleit, és megkenjük a tojás sárgájával.
Végül a 200-220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Langyosan, sőt hidegen is kiváló eledel!
Elkészítési idő: 45 perc