Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házi tükörtojásos hamburger

Hozzávalók:

A húspogácsához:

50 dkg darált marhahús

3 dkg sós keksz

2 púpozott ek dijoni mustár

1 tojás

1 csokor petrezselyem

só ízlés szerint

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

1 ek olívaolaj

Az összeállításhoz:

hamburgerenként 1 tükörtojás

paradicsom

salátalevél

cheddar sajt

csemegeuborka

ketchup

chiliszósz

+ kész hamburgerbuci

Elkészítés:

A sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz, vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki.

A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kekszet, sót, borsot, egész tojást, mustárt, az apróra vágott petrezselymet, és jól összedolgozzuk.

6-7 kb. 2 cm magas húspogácsát formálunk belőle.

Tányérra tesszük, és egyenként néhány csepp olívaolajjal megkenegetjük őket.

Előmelegítünk egy lehetőleg grillserpenyőt és ha elég forró, beletesszük a hamburgereket és egy serpenyőlapáttal jól lenyomkodjuk, hogy minél nagyobb felületen tudjon sülni.

Oldalanként 3-4 percig sütjük.

Ezután a kettőbe vágott hamburger zsemléket a serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk.

Végül pedig összeállítjuk. Minden bucit alsó részét megkenjük a szószokkal, ráhelyezzük a húspogácsát, majd a sajtot és a tükörtojást, végül pedig jól megpakoljuk a többi kiegészítővel, ízlés szerint. Melegen tálaljuk!