Hozzávalók:

A húspogácsához:

50 dkg darált marhahús

3 dkg sós keksz

2 púpozott ek dijoni mustár

1 tojás

1 csokor petrezselyem

só ízlés szerint

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

1 ek olívaolaj

Az összeállításhoz:

hamburgerenként 1 tükörtojás

paradicsom

salátalevél

cheddar sajt

csemegeuborka

ketchup

chiliszósz

+ kész hamburgerbuci

Elkészítés:

A sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz, vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki.

A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kekszet, sót, borsot, egész tojást, mustárt, az apróra vágott petrezselymet, és jól összedolgozzuk.

6-7 kb. 2 cm magas húspogácsát formálunk belőle.

Tányérra tesszük, és egyenként néhány csepp olívaolajjal megkenegetjük őket.

Előmelegítünk egy lehetőleg grillserpenyőt és ha elég forró, beletesszük a hamburgereket és egy serpenyőlapáttal jól lenyomkodjuk, hogy minél nagyobb felületen tudjon sülni.

Oldalanként 3-4 percig sütjük.

Ezután a kettőbe vágott hamburger zsemléket a serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk.

Végül pedig összeállítjuk. Minden bucit alsó részét megkenjük a szószokkal, ráhelyezzük a húspogácsát, majd a sajtot és a tükörtojást, végül pedig jól megpakoljuk a többi kiegészítővel, ízlés szerint. Melegen tálaljuk!