Hozzávalók:
A húspogácsához:
50 dkg darált marhahús
3 dkg sós keksz
2 púpozott ek dijoni mustár
1 tojás
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
Az összeállításhoz:
hamburgerenként 1 tükörtojás
paradicsom
salátalevél
cheddar sajt
csemegeuborka
ketchup
chiliszósz
+ kész hamburgerbuci
Elkészítés:
A sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz, vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki.
A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kekszet, sót, borsot, egész tojást, mustárt, az apróra vágott petrezselymet, és jól összedolgozzuk.
6-7 kb. 2 cm magas húspogácsát formálunk belőle.
Tányérra tesszük, és egyenként néhány csepp olívaolajjal megkenegetjük őket.
Előmelegítünk egy lehetőleg grillserpenyőt és ha elég forró, beletesszük a hamburgereket és egy serpenyőlapáttal jól lenyomkodjuk, hogy minél nagyobb felületen tudjon sülni.
Oldalanként 3-4 percig sütjük.
Ezután a kettőbe vágott hamburger zsemléket a serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk.
Végül pedig összeállítjuk. Minden bucit alsó részét megkenjük a szószokkal, ráhelyezzük a húspogácsát, majd a sajtot és a tükörtojást, végül pedig jól megpakoljuk a többi kiegészítővel, ízlés szerint. Melegen tálaljuk!