Hozzávalók:
2 maréknyi feketeribizli
2 maréknyi magozott cseresznye
1 közepes alma
1 púpozott evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
2 csipetnyi só
2-3 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, botmixerrel leturmixoljuk.
Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk és egy másik edénybe öntjük.
Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, a kimagozott és félbevágott cseresznyét, a cikkelyekre vágott almát, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról.
Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk. Egyéb idénygyümölcsökkel díszítjük.