Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Feketeribizli és cseresznye gyümölcsleves

Hozzávalók:

2 maréknyi feketeribizli

2 maréknyi magozott cseresznye

1 közepes alma

1 púpozott evőkanál liszt

1,5 dl tejföl

2 csipetnyi só

2-3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, botmixerrel leturmixoljuk.

Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk és egy másik edénybe öntjük.

Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, a kimagozott és félbevágott cseresznyét, a cikkelyekre vágott almát, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról.

Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk. Egyéb idénygyümölcsökkel díszítjük.