Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés lencsesaláta

Hozzávalók:

20 dkg lencse

1 babérlevél

1 vöröshagyma

2 szegfűszeg

1 paradicsom

1 szelet csirkemell filé (vagy akármilyen maradék grillcsirke)

3 mogyoróhagyma

1 evőkanál almaecet

1 evőkanál olívaolaj

3 szál petrezselyem

só, bors

kevés pirított dió

Elkészítés:

A lencsét hideg vízzel leöblítjük, majd hideg vízben, közepes lángon főzzük. Hozzáadjuk a vöröshagymát 2 szegfűszeggel megszúrva és egy babérlevelet. Miután puhára főtt, leszűrjük, leöblítjük és félretesszük.

A csirkemell filét vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A nagy tálba öntjük a kész lencsét, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, a kockákra darabolt, kimagozott paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet.

Az almaecetet és az olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a készre sütött húst, és elkeverjük a lencsével.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor megszórjuk vele a salátát.