Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirke fricassée

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell

0,5 l alaplé

1 csomag spárga

20 dkg gomba

1,5 dl fehérbor

2 ek liszt

2 ek vaj

4 dl tejszín

1 egész citrom

2 tojás sárgája

2 babérlevél

2 szegfűszeg

2 szegfűbors

1 mk só

csipet őrölt bors

Elkészítés:

A csirkét csíkozzuk. A megtisztított spárgát sós, citromhéjjal ízesített vízben 10 percig főzzük. Ebben a vízben a borsót 2-3, a szeletelt gombát 4 percig főzzük.

Olvasztott vajban pirítjuk a húst, teatojásba tett fűszerekkel, a borral 15 percig pároljuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük az alaplével, 20 percig pároljuk.

Kivesszük a teatojást, a zöldségekkel, sózva, borsozva a tűzről lehúzva a simára kevert tejszínes tojássárgáját beleöntjük, citromlével ízesítjük, forraljuk, majd rizzsel tálaljuk.