Hozzávalók:

80 dkg csirkemell

0,5 l alaplé

1 csomag spárga

20 dkg gomba

1,5 dl fehérbor

2 ek liszt

2 ek vaj

4 dl tejszín

1 egész citrom

2 tojás sárgája

2 babérlevél

2 szegfűszeg

2 szegfűbors

1 mk só

csipet őrölt bors

Elkészítés:

A csirkét csíkozzuk. A megtisztított spárgát sós, citromhéjjal ízesített vízben 10 percig főzzük. Ebben a vízben a borsót 2-3, a szeletelt gombát 4 percig főzzük.

Olvasztott vajban pirítjuk a húst, teatojásba tett fűszerekkel, a borral 15 percig pároljuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük az alaplével, 20 percig pároljuk.

Kivesszük a teatojást, a zöldségekkel, sózva, borsozva a tűzről lehúzva a simára kevert tejszínes tojássárgáját beleöntjük, citromlével ízesítjük, forraljuk, majd rizzsel tálaljuk.