Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
0,5 l alaplé
1 csomag spárga
20 dkg gomba
1,5 dl fehérbor
2 ek liszt
2 ek vaj
4 dl tejszín
1 egész citrom
2 tojás sárgája
2 babérlevél
2 szegfűszeg
2 szegfűbors
1 mk só
csipet őrölt bors
Elkészítés:
A csirkét csíkozzuk. A megtisztított spárgát sós, citromhéjjal ízesített vízben 10 percig főzzük. Ebben a vízben a borsót 2-3, a szeletelt gombát 4 percig főzzük.
Olvasztott vajban pirítjuk a húst, teatojásba tett fűszerekkel, a borral 15 percig pároljuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük az alaplével, 20 percig pároljuk.
Kivesszük a teatojást, a zöldségekkel, sózva, borsozva a tűzről lehúzva a simára kevert tejszínes tojássárgáját beleöntjük, citromlével ízesítjük, forraljuk, majd rizzsel tálaljuk.