Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csípős lazac leveles tésztába burkolva

Hozzávalók:

60 dkg bőr nélküli lazacfilé

1 cs leveles tészta

hal-fűszerkeverék

1 citrom leve

őrölt színes bors

őrölt fehér bors

1 kicsi tojás a lekenéshez

2 ek olívaolaj

2 jalapeno paprika

Elkészítés:

A lazacfilét elvágjuk két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, színes borssal, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percen át állni hagyjuk, villa segítségével alaposan összetörjük, beledaraboljuk a jalapeno paprikát.

Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá a masszát. Ezután körbekenjük a tésztát az előzőleg villával felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával alaposan lenyomkodjuk a tésztaszélét.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.