Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli lazacfilé
1 cs leveles tészta
só
hal-fűszerkeverék
1 citrom leve
őrölt színes bors
őrölt fehér bors
1 kicsi tojás a lekenéshez
2 ek olívaolaj
2 jalapeno paprika
Elkészítés:
A lazacfilét elvágjuk két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, színes borssal, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percen át állni hagyjuk, villa segítségével alaposan összetörjük, beledaraboljuk a jalapeno paprikát.
Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá a masszát. Ezután körbekenjük a tésztát az előzőleg villával felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával alaposan lenyomkodjuk a tésztaszélét.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.