Hozzávalók:

60 dkg bőr nélküli lazacfilé

1 cs leveles tészta

hal-fűszerkeverék

1 citrom leve

őrölt színes bors

őrölt fehér bors

1 kicsi tojás a lekenéshez

2 ek olívaolaj

2 jalapeno paprika

Elkészítés:

A lazacfilét elvágjuk két egyforma darabra, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, színes borssal, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percen át állni hagyjuk, villa segítségével alaposan összetörjük, beledaraboljuk a jalapeno paprikát.

Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd az egyik felére helyezzük rá a masszát. Ezután körbekenjük a tésztát az előzőleg villával felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Először kézzel, majd egy villával alaposan lenyomkodjuk a tésztaszélét.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.