Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Császármorzsa

Hozzávalók:

4 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg vaj
1 citrom
10 dkg kristálycukor
1 vanília rúd
olaj

A tálaláshoz:

szilvalekvár
gyümölcs
porcukor

Elkészítés:

4 tojás sárgáját kikeverjük 5 dkg kristálycukorral. Belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét.
Beleöntünk 5 dkg olvasztott vajat, hozzáöntünk 2,5 dl tejet, majd 15 dkg liszttel sűrű palacsintatésztát keverünk és beleszórunk egy marék mazsolát.
A tojások fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, ezzel lazítjuk a masszánkat.
Olvasztott vaj és olaj keverékében darabosra sütjük, szilvalekvárral és gyümölccsel, porcukorral megszórva tálaljuk.