Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromfüves csirke

Hozzávalók:

2 ek halszósz

3 gerezd fokhagyma

1 ek curry por

0,5 teáskanál só

3,5 ek cukor

3 ek víz

70 dkg csirkemell filé

3 ek napraforgóolaj

citromfű ízlés szerint

1 salottahagyma

3 csili

1 újhagyma

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót és másfél evőkanál cukrot, majd a felkockázott csirkemellel összeforgatjuk.

Egy kis lábasban összekeverünk két evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel, nagy lángon folyamatos keverés mellett felmelegítjük.

Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan hozzákeverjük a két evőkanál vizet, és egy tálba öntjük.

Felhevítünk egy wokot, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a külső héjától megtisztított, karikákra vágott citromfüvet és a magtalanított, kis karikákra vágott chilit, és egy percen át pirítjuk.

Hozzáadjuk a csirkét és a karamellt, majd addig főzzük, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik. Szeletelt újhagymával díszítjük és rizzsel tálaljuk.