Hozzávalók:
2 ek halszósz
3 gerezd fokhagyma
1 ek curry por
0,5 teáskanál só
3,5 ek cukor
3 ek víz
70 dkg csirkemell filé
3 ek napraforgóolaj
citromfű ízlés szerint
1 salottahagyma
3 csili
1 újhagyma
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a halszószt, zúzott fokhagymát, curry port, sót és másfél evőkanál cukrot, majd a felkockázott csirkemellel összeforgatjuk.
Egy kis lábasban összekeverünk két evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel, nagy lángon folyamatos keverés mellett felmelegítjük.
Ha a cukor elolvadt, keverés nélkül főzzük, amíg karamell barna nem lesz. Ezután óvatosan hozzákeverjük a két evőkanál vizet, és egy tálba öntjük.
Felhevítünk egy wokot, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a külső héjától megtisztított, karikákra vágott citromfüvet és a magtalanított, kis karikákra vágott chilit, és egy percen át pirítjuk.
Hozzáadjuk a csirkét és a karamellt, majd addig főzzük, amíg a csirke át nem puhul, és a mártás be nem sűrűsödik. Szeletelt újhagymával díszítjük és rizzsel tálaljuk.