Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Chili con carne

Hozzávalók:

50 dkg vörösbab (főtt, de lehet konzerv is)

40 dkg darált marhahús

2 ek napraforgó olaj

2 közepes fej vöröshagyma

1 közepes zöldpaprika

4 kis paradicsom

2 kk csípős fűszerpaprika

0,5 teáskanál cukor

1 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajban megpároljuk a hagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát. Mikor pirulni kezd, hozzátesszük a húst, és fedő nélkül addig pároljuk, míg teljesen megbarnul.

Ekkor ráöntünk 1,5 dl forró vizet, hozzátesszük a pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot, 2 ek hideg vizet, sót, cukrot és a szétnyomott fokhagymát.

Lefedve pároljuk fél órán át, majd fedő nélkül további 15 percen keresztül.

Végül hozzáadjuk a főtt babot, és összeforraljuk.