A töltött húsról mindenkinek a hagyományos „zsömlés” töltelék jut eszébe. Azonban ezt lehet egészségesebben, zöldségekkel is készíteni úgy, hogy ne kelljen lemondani az isteni ízekről. Talán így a sokak számára száraznak ítélt csirkemell is az egyik kedvenc alapanyaggá válhat.
![](https://resr.hu/wp-content/uploads/2025/02/toltott_csirkemell_.jpg)
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 2 ek magyaros kukoricaolaj
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kissebb bébicukkini
- 3 szál újhagyma
- 12 dkg krémsajt
- 10 dkg reszeltsajt + a szóráshoz
- Ízlés szerint só, bors és friss tárkony
Elkészítés:
A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágjuk, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszeljük, és a kukoricaolajon megpároljuk. Ha a zöldségek elérték a megfelelő állagot – már megpárolódott, de még roppan – levesszük a tűzhelyről, egy tálba öntjük és kikeverjük a krémsajttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal, az aprított tárkonnyal és alaposan összekeverjük. A csirkemellet félbe vágjuk, alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és félbe vágjuk, mint egy zsemlét, de nem teljesen úgy, hogy egy kis oldalzsebet kapjak, amibe bele tudjuk tölteni a tölteléket. A másik három fél csirkemellel is hasonlóan járunk el, majd egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40 perc alatt készre sütjük.