Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges töltött csirkemell

A töltött húsról mindenkinek a hagyományos „zsömlés” töltelék jut eszébe. Azonban ezt lehet egészségesebben, zöldségekkel is készíteni úgy, hogy ne kelljen lemondani az isteni ízekről. Talán így a sokak számára száraznak ítélt csirkemell is az egyik kedvenc alapanyaggá válhat.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 2 ek magyaros kukoricaolaj
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kissebb bébicukkini
  • 3 szál újhagyma
  • 12 dkg krémsajt
  • 10 dkg reszeltsajt + a szóráshoz
  • Ízlés szerint só, bors és friss tárkony

Elkészítés:

A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágjuk, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszeljük, és a kukoricaolajon megpároljuk. Ha a zöldségek elérték a megfelelő állagot – már megpárolódott, de még roppan – levesszük a tűzhelyről, egy tálba öntjük és kikeverjük a krémsajttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal, az aprított tárkonnyal és alaposan összekeverjük. A csirkemellet félbe vágjuk, alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és félbe vágjuk, mint egy zsemlét, de nem teljesen úgy, hogy egy kis oldalzsebet kapjak, amibe bele tudjuk tölteni a tölteléket. A másik három fél csirkemellel is hasonlóan járunk el, majd egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 40 perc alatt készre sütjük.