Az év végi óriási kajálások után nem árt könnyebb ételekkel indítani az új évet. Ilyenkor sokan megfogadják, idén lefogynak. Ehhez egy jó kezdés lehet a zöldséges sonkasalátánk.
Hozzávalók:
- 15 dkg zeller
- 10 dkg fehérrépa
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vöröshagyma
- 40 dkg sertéssonka
- 10 dkg csemege uborka
- só
- bors
- pici ecet
- pici cukor
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után meghámozzuk. A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát. A sonkát és az uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel. Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.