Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges sonkasaláta

Az év végi óriási kajálások után nem árt könnyebb ételekkel indítani az új évet. Ilyenkor sokan megfogadják, idén lefogynak. Ehhez egy jó kezdés lehet a zöldséges sonkasalátánk.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg fehérrépa
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg sertéssonka
  • 10 dkg csemege uborka
  • bors
  • pici ecet
  • pici cukor
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után meghámozzuk. A burgonyát, répát és a zellert apró kockákra vágjuk. Beleszórjuk egy tála, majd hozzáadunk apróra vágott hagymát. A sonkát és az uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel. Legalább két órán át hűvös helyen állni hagyjuk, majd tálalhatjuk.