Ellentmondásosnak tűnik, hogy egy leves tartalmas és egyben könnyű is. Nyáron mindenképpen előny, pláne, ha még gyorsan el is lehet készíteni. A zöldséges húsgombóc levesünk is ilyen: friss, üde és isteni finom.

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 30 dk darált hús
- 1 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- ételízesítő
- majoránna
A leveshez:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 5 dkg eperlevél tészta
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy ételízesítőt adunk. Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szerint sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából. Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével. Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt. Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.