Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges húsgombóc leves

Ellentmondásosnak tűnik, hogy egy leves tartalmas és egyben könnyű is. Nyáron mindenképpen előny, pláne, ha még gyorsan el is lehet készíteni. A zöldséges húsgombóc levesünk is ilyen: friss, üde és isteni finom.

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 30 dk darált hús
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • ételízesítő
  • majoránna

A leveshez:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg eperlevél tészta

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy ételízesítőt adunk. Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szerint sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából. Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével. Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt. Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.