Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldborsós csirkerizottó

Míg nálunk a rizses hús, az olaszoknál a rizottó az egyik legnépszerűbb, tradicionális étel. Mindegy, hogy az alábbi ételt hogyan nevezzük, a lényegen nem változtat: finom.

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 20-25 dkg apróra vágott csirkemell filé
  • 1 pohár fehérbor
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy bögre mirelit borsó
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • diónyi vaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Az alaplevelet felforraljuk.
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és az áttört fokhagymát, amikor már opálossá válik a rizs, ráöntjük a bort. Amint a rizs magába szívta az összes bort, hozzáadjuk a csirkehúst, alaposan átforgatjuk, majd merőkanalaként hozzáadagoljuk az alaplevet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük a riszt, amíg a belseje még kicsit roppanós marad. Amikor az alaplének több, mint a fele elfő, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Ha puha a rizs, elzárjuk a tüzet alatta, belekeverjük a vajat és a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.