Az éttermekben, a gasztronómiai műsorokban gyakran találkozunk zellerpürével, amit köretként szolgálnak föl. Lassan feledésbe merül a régi tört burgonyánk, de még nem a hagyományos, hétköznapi magyar konyhákban. Viszont időnként érdemes újítani, más ízeket bevinni a repertoárunkba. Így elhoztuk a tökéletes zellerpüré receptjét, ami garantáltan a zellerrel nem szimpatizálóknak is ízleni fog.

Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 1 szál sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet őrölt gyömbér
- 1 ek citromlé
- 120 ml főzőtejszín
- egy kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát is. Egy húsleves kockával, őrölt szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük a főzőlevet és fedő alatt puhára főzzük. Leöntjük a levét és botmixxerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, egy picike citromlevet és belekeverjük a petrezselyemzöldet.