Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zellerpüré tört burgonya helyett

Az éttermekben, a gasztronómiai műsorokban gyakran találkozunk zellerpürével, amit köretként szolgálnak föl. Lassan feledésbe merül a régi tört burgonyánk, de még nem a hagyományos, hétköznapi magyar konyhákban. Viszont időnként érdemes újítani, más ízeket bevinni a repertoárunkba. Így elhoztuk a tökéletes zellerpüré receptjét, ami garantáltan a zellerrel nem szimpatizálóknak is ízleni fog.

Hozzávalók:

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt gyömbér
  • 1 ek citromlé
  • 120 ml főzőtejszín
  • egy kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát is. Egy húsleves kockával, őrölt szerecsendióval és egy pici őrölt gyömbérrel ízesítjük a főzőlevet és fedő alatt puhára főzzük. Leöntjük a levét és botmixxerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, egy picike citromlevet és belekeverjük a petrezselyemzöldet.