Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zebratorta

Ránézésre nehéz elképzelni, hogyan lehet egy ilyen pompás zebratortát elkészíteni. Csupán egy kis fifika szükséges ahhoz, hogy egy ilyen látványos, csíkos desszertet kapjunk. Receptünkben mutatjuk is, mit kell tenni a végeredmény elérése érdekében, hogy mutatós és finom süteményt kapjunk.

Hozzávalók:

  • 35 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2,5 dl olaj
  • 2,5 dl szódavíz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd a szódavizet. Ezt a tésztát elfelezzük, egyik felébe 3 evőkanál kakaót, a másikba 3 evőkanál lisztet teszünk. Kör alakú (24 cm-es) tortasütő közepébe 2 evőkanál fehér tésztát teszünk, rá 2 kanál barnát, majd felváltva így folytatjuk, amíg mindkettő elfogy. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.