Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zebra kuglóf csokimázzal

Rengeteg praktika, trükk a titka a csodálatos desszerteknek. Hogy lesz egy tészta csíkos? Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű. A zebra kuglóf erre is választ ad.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 kisebb tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek vaj a forma kikenéséhez
  • 1 ek zsemlemorzsa a forma szórásához

A csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 7 dkg tejcsoki
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük. Egy csőrös kuglófformát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra 1 evőkanál kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk. A tészta szépen szétterül a formában. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Pár perc után rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a csokimázhoz a tejszínt és a csokikat összemelegítetjük, majd levesszük a tűzről, mikor már összeolvadt egy masszába. Várunk kb. 10 percet, majd a kihűlt a kuglófra lassan ráöntjük. Csak akkor szeleteljük, ha már megszilárdult a máz is.