Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zabpelyhes-répás muffin mascarpónéval

Amiikor már azt hisszük, hogy minden muffin variációt ismerünk, tévedünk. A lehetőség igazán végtelen. Például, ha a sárgarépát tortákba is használjuk, miért ne lehetne egy isteni muffin alapanyaga is? Bár ez a recept diétásnak nem mondható, az biztos, hogy egészségesebb, mint a hasonló cup cake-ek.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 27 dkg közepes sárgarépa
  • 3 közepes méretű tojás
  • 17 dkg porcukor
  • 150 ml étolaj
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 1,2 dkg vaníliás cukor
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 10 dkg csokicsepp
  • 1 teáskanál fahéj

A krémhez:

  • 13 dkg mascarpone
  • 80 g tejszín
  • kevés narancs aroma
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 1,5 dkg porcukor

Elkészítés:

A muffinhoz a répákat tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Én reszelés helyett késes aprítóba teszem, így pillanatok alatt kész a finomra darabolt répa. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az olajat, a reszelt répát, a darált diót és a zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat, majd keverjük csomómentesre. Lazítsuk a masszát a tojáshabbal. Forgassuk bele a csokicseppet és osszuk szét muffin formákba. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. A krémhez keverjük habosra a mascarnét a cukorral, a narancs aromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, a citromlét és habosítsuk fel. A tetejére szánt karamellizált dióhoz tegyük egy serpenyőbe a mézet és a diót. Pár perc alatt karamellizáljuk meg. Mikor már majdnem kész, szórjuk rá a zabpelyhet. Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal, terítsük rá a forró karamellizált diót. A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg krémmel, és díszítsük tetszés szerint.