Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vietnámi csirke pho leves

Bár az ázsiai konyha kicsit sem hasonlít a magyarhoz, mi is imádjuk az ételeiket. Ilyen a nagyon híres és népszerű pho leves is, ami számos variációban elkészíthető. Például csirkével, amit a receptünkben mutatunk be.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 csirke
  • 2 közepes vöröshagyma (félbevágva, héjastól)
  • 10 dkg gyömbér (héjastól)
  • 4 közepes salottahagyma (apróra vágva)
  • 1 ek koriandermag (egész)
  • 5 szegfűszeg
  • 2 fekete kardamom
  • 3 csillagánizs
  • 4 ek halszósz (világos)
  • 2 ek cukor (csapott)
  • 12 szál koriander
  • 1 ek só
  • 1 tk bors (egész)
  • 3 l víz

A levesbetéthez:

  • 40 dkg rizstészta (3 mm széles)
  • 50 g mungóbabcsíra (1 marék)
  • 1 közepes lilahagyma (hajszálvékonyra vágva)
  • 3 újhagyma zöldje
  • 1 szál menta (5 levél)
  • 2 ek koriander (friss)
  • 1 közepes lime
  • 1 chili (apróra vágva)

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük, az egész gyömbért és a hagymát kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. A csirkéket megtisztítjuk, a mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük. A többi részét feldaraboljuk, és 3 liter vízben feltesszük főni. A forrástól számított 3 perc után a levet leöntjük, a húst átmossuk, és újra feltesszük főni 3 liter vízben. A többi hozzávalót és fűszert a levesbe tesszük, a mell kivételével. A sütőből kivesszük a gyömbért és a hagymát, héját levesszük, és nagyobb darabokra vágva a levesbe tesszük. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve, 60-70 percig főzzük. Míg a leves fő, a tésztát – a csomagoláson lévő utasítás szerint – elkészítjük egy külön edényben. Tányérokba porciózzuk, rászórjuk a szójacsírát, a lilahagymát, a hagymaszárat, a koriandert és a mentát. Tíz perccel a leves befejezése előtt a csirkemellet is beletesszük és megfőzzük. Amikor kész, kiemeljük, a levest pedig átszűrjük. Tálaláskor daraboljuk fel a félrerakott mellett, tegyük a tányérokba, majd öntsük rá a levest. A tányérok szélére egynyolcad lime-ot teszünk, chilivel, korianderrel díszítjük.