Bár az ázsiai konyha kicsit sem hasonlít a magyarhoz, mi is imádjuk az ételeiket. Ilyen a nagyon híres és népszerű pho leves is, ami számos variációban elkészíthető. Például csirkével, amit a receptünkben mutatunk be.

Hozzávalók:
A leveshez:
- 2 csirke
- 2 közepes vöröshagyma (félbevágva, héjastól)
- 10 dkg gyömbér (héjastól)
- 4 közepes salottahagyma (apróra vágva)
- 1 ek koriandermag (egész)
- 5 szegfűszeg
- 2 fekete kardamom
- 3 csillagánizs
- 4 ek halszósz (világos)
- 2 ek cukor (csapott)
- 12 szál koriander
- 1 ek só
- 1 tk bors (egész)
- 3 l víz
A levesbetéthez:
- 40 dkg rizstészta (3 mm széles)
- 50 g mungóbabcsíra (1 marék)
- 1 közepes lilahagyma (hajszálvékonyra vágva)
- 3 újhagyma zöldje
- 1 szál menta (5 levél)
- 2 ek koriander (friss)
- 1 közepes lime
- 1 chili (apróra vágva)
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, az egész gyömbért és a hagymát kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. A csirkéket megtisztítjuk, a mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük. A többi részét feldaraboljuk, és 3 liter vízben feltesszük főni. A forrástól számított 3 perc után a levet leöntjük, a húst átmossuk, és újra feltesszük főni 3 liter vízben. A többi hozzávalót és fűszert a levesbe tesszük, a mell kivételével. A sütőből kivesszük a gyömbért és a hagymát, héját levesszük, és nagyobb darabokra vágva a levesbe tesszük. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve, 60-70 percig főzzük. Míg a leves fő, a tésztát – a csomagoláson lévő utasítás szerint – elkészítjük egy külön edényben. Tányérokba porciózzuk, rászórjuk a szójacsírát, a lilahagymát, a hagymaszárat, a koriandert és a mentát. Tíz perccel a leves befejezése előtt a csirkemellet is beletesszük és megfőzzük. Amikor kész, kiemeljük, a levest pedig átszűrjük. Tálaláskor daraboljuk fel a félrerakott mellett, tegyük a tányérokba, majd öntsük rá a levest. A tányérok szélére egynyolcad lime-ot teszünk, chilivel, korianderrel díszítjük.