Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött karaj

Sokan a karajt azért nem szeretik, mert száraznak tartják. Van azonban egy tuti módszer, hogyan lehet szaftosan készíteni. Mégpedig töltve! A lényeg, hogy zsíros, füstölt hús kerüljön bele, ami puhán tartja a „burkolatot”, pontosabban a sertés szeleteket is.

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet sertés karaj
  • 20 dkg füstölt hús (csülök, pulyka)
  • 15 dkg bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír + 1 evőkanál a tepsi kikenéséhez
  • 1 tojás
  • bors
  • 2 zsömle

Elkészítés:

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk, hagyjuk egy picit állni, addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megdinszteljük, hagyjuk hűlni. A füstölt húst és a bacont késsel a lehető legapróbbra feldaraboljuk, majd a hagymához keverjük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és ezt is töltelékhez adjuk. Hozzáütjük a tojást, és fűszerezzük sóval, borssal, ügyelve, hogy a már belekerült hús is sós. A karajszeleteket kiterítjük, a hosszabbik végére halmozunk a töltelékből és szorosan feltekerjük. Ezt tesszük mindegyik hússal, amíg el nem fogynak. Enyhén zsírral kikent tepsibe tesszük, lefóliázzuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10 perc alatt megpirítjuk. Ha kész, hagyjuk hűlni, mielőbb felvágjuk. Dinsztelt piros káposztával, burgonyával szeletelve tálaljuk, kinek mi van otthon, ízlés kérdése.