Sokan a karajt azért nem szeretik, mert száraznak tartják. Van azonban egy tuti módszer, hogyan lehet szaftosan készíteni. Mégpedig töltve! A lényeg, hogy zsíros, füstölt hús kerüljön bele, ami puhán tartja a „burkolatot”, pontosabban a sertés szeleteket is.

Hozzávalók:
- 4 nagy szelet sertés karaj
- 20 dkg füstölt hús (csülök, pulyka)
- 15 dkg bacon
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír + 1 evőkanál a tepsi kikenéséhez
- 1 tojás
- só
- bors
- 2 zsömle
Elkészítés:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk, hagyjuk egy picit állni, addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megdinszteljük, hagyjuk hűlni. A füstölt húst és a bacont késsel a lehető legapróbbra feldaraboljuk, majd a hagymához keverjük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és ezt is töltelékhez adjuk. Hozzáütjük a tojást, és fűszerezzük sóval, borssal, ügyelve, hogy a már belekerült hús is sós. A karajszeleteket kiterítjük, a hosszabbik végére halmozunk a töltelékből és szorosan feltekerjük. Ezt tesszük mindegyik hússal, amíg el nem fogynak. Enyhén zsírral kikent tepsibe tesszük, lefóliázzuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10 perc alatt megpirítjuk. Ha kész, hagyjuk hűlni, mielőbb felvágjuk. Dinsztelt piros káposztával, burgonyával szeletelve tálaljuk, kinek mi van otthon, ízlés kérdése.