Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött édesburgonya

A batáta, vagy ahogy itthon jobban ismerik, az édesburgonya egyre népszerűbb a magyar konyhában. Előnye, hogy pillanatok alatt megpuhul, így ez a töltött „krumpli” egy elfoglalt hétköznapra is tökéletes vacsora lehet. Laktatós, mégis kevés alapanyagot igényel.

Hozzávalók:

  • 2 hosszúkás édesburgonya
  • 2 szelet bacon
  • újhagyma, karikázva
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát 200 fokon fél órán át sütjük a sütőben, majd ezután hosszában kettévágjuk. A megpuhult belsejét egy tálba kanalazzuk ki, fűszerezzük ízlés szerint és keverjük el a reszelt sajt felével. Ezután visszahelyezzük az édesburgonyába a tölteléket, majd a tetejére rakjuk a bacont, az új hagymát és megszórjuk a maradék sajttal. Visszahelyezzük a sütőbe a burgonyákat, és nagyjából tíz percig, amíg a sajt rápirul, megsütjük.