A batáta, vagy ahogy itthon jobban ismerik, az édesburgonya egyre népszerűbb a magyar konyhában. Előnye, hogy pillanatok alatt megpuhul, így ez a töltött „krumpli” egy elfoglalt hétköznapra is tökéletes vacsora lehet. Laktatós, mégis kevés alapanyagot igényel.
Hozzávalók:
- 2 hosszúkás édesburgonya
- 2 szelet bacon
- újhagyma, karikázva
- 10 dkg reszelt cheddar sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát 200 fokon fél órán át sütjük a sütőben, majd ezután hosszában kettévágjuk. A megpuhult belsejét egy tálba kanalazzuk ki, fűszerezzük ízlés szerint és keverjük el a reszelt sajt felével. Ezután visszahelyezzük az édesburgonyába a tölteléket, majd a tetejére rakjuk a bacont, az új hagymát és megszórjuk a maradék sajttal. Visszahelyezzük a sütőbe a burgonyákat, és nagyjából tíz percig, amíg a sajt rápirul, megsütjük.