Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Töltött édesburgonya csónak

Hozzávalók:

2 nagy szem édesburgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 pici fokhagyma
1 ek olíva olaj
2 olajos szardellafilé
12 dkg darált sertéslapocka

1 tk chili szósz
5 dkg fetasajt
5 dkg lágy zabpehely

Elkészítés:

Az édesburgonyákat mossuk meg héjastól, majd 200 fokos sütőben süssük teljesen puhára kb. 40 perc alatt. Közben a finomra aprított hagymát, és a zúzott fokhagymát picike olajon dinszteljük meg a szardella filékkel együtt. Szedjük a hagymára a darált húst, és pirítsuk le. Közben sózzuk.
Ha a burgonya kisült, várjunk pár percet, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel vágjuk ketté hosszában. Ha teljesen átsült a burgonya, a belseje egyben elválik a héjától, és kanállal könnyen kiemelhető. Vigyázzunk azonban arra, hogy a csücskeinél rendesen elválasszuk a héjtól, mert ott könnyen szakadhat.
Az átsült burgonyát törjük át, keverjük össze a hússal, chilivel, a kockára vágott feta sajttal, zabpehellyel, majd töltsük vissza a csónakokba. További 10 percig süssük 200 fokon.