Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Thai kukoricás leves rákkal

A thai konyha több érzékszervünkre hat, a szemünk mellett a száj és az orr számára is kellemes meglepetéseket tartogat. Ilyen ez a fűszerekben gazdag kukoricaleves is, ami a rájuk jellemző tenger gyümölcseivel egészül ki.

Hozzávalók:

  • 35 dkg darabolt konzerv rákhús
  • 20 dkg mirelit kukorica
  • 1 db zöldcitrom leve
  • csirkealaplé
  • 2 szál apróra vágott ázsiai citromfű
  • 5 szem apróra vágott mogyoróhagyma
  • 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál világosbarna cukor

Elkészítés:

Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kis lángon, időnként megkeverve 2-3 percig sütjük rajta a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a citromfűt, feldarabolt paprikát, amíg megpuhulnak. Hozzáöntjük a csirke alaplevet, és felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, a lángot kisebbre vesszük, és 3-4 percig lassan forraljuk. Beletesszük a rákhúst is, a zöldcitromlét, belekeverjük a cukrot, és még 1 percig kis lángon főzzük. Tálkákba merjük, rászórjuk az apróra vágott koriandert, és rögtön tálaljuk.