A thai konyha több érzékszervünkre hat, a szemünk mellett a száj és az orr számára is kellemes meglepetéseket tartogat. Ilyen ez a fűszerekben gazdag kukoricaleves is, ami a rájuk jellemző tenger gyümölcseivel egészül ki.

Hozzávalók:
- 35 dkg darabolt konzerv rákhús
- 20 dkg mirelit kukorica
- 1 db zöldcitrom leve
- csirkealaplé
- 2 szál apróra vágott ázsiai citromfű
- 5 szem apróra vágott mogyoróhagyma
- 4 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál világosbarna cukor
Elkészítés:
Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kis lángon, időnként megkeverve 2-3 percig sütjük rajta a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a citromfűt, feldarabolt paprikát, amíg megpuhulnak. Hozzáöntjük a csirke alaplevet, és felforraljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, a lángot kisebbre vesszük, és 3-4 percig lassan forraljuk. Beletesszük a rákhúst is, a zöldcitromlét, belekeverjük a cukrot, és még 1 percig kis lángon főzzük. Tálkákba merjük, rászórjuk az apróra vágott koriandert, és rögtön tálaljuk.