Az indiai konyhában – hasonlóan a magyarhoz –, rengeteg fűszert tartalmaznak az ételeik. Az ízvilág azonban teljesen más. Sokan szeretik, sokan nem. De talán ha ezzel az isteni kókusztejes, zöldséges csirke curry-vel kezded a kóstolást, nem fogsz csalódni.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 70 dkg vegyes zöldség: cukorborsó, ceruzabab, bébi kukorica, édes olasz hagyma, piros kápia vagy kaliforniai paprika
- 3 dl sűrű kókusztej
- 3 dl csirke alaplé vagy húsleves
- thai leveszöldség: 2 citromfű szár, 1-2 kaffer lime levél, 1 darab galangal
- 2 teáskanál zöld curry paszta
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 5 nagy bazsalikom levél
Elkészítés:
A csirkemellet felaprítjuk. Egy wok-ban a kókuszzsírt felolvasztjuk, majd a felaprított csirkemellet rádobjuk, és sózás után fehérre sütjük. A zöldségkeveréket úgy, ahogy van, ráöntjük a csirkére, és együtt pároljuk kb. 8-10 percig, majd felöntjük az alaplével, tovább pároljuk. Hozzáadjuk a curry pasztát, a fűszereket, hogy jól beleérjenek az ízek. Ezután öntjük rá kókusztejet, és felforraljuk.