Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Thai kókusztejes, zöldséges csirke curry

Az indiai konyhában – hasonlóan a magyarhoz –, rengeteg fűszert tartalmaznak az ételeik. Az ízvilág azonban teljesen más. Sokan szeretik, sokan nem. De talán ha ezzel az isteni kókusztejes, zöldséges csirke curry-vel kezded a kóstolást, nem fogsz csalódni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 70 dkg vegyes zöldség: cukorborsó, ceruzabab, bébi kukorica, édes olasz hagyma, piros kápia vagy kaliforniai paprika
  • 3 dl sűrű kókusztej
  • 3 dl csirke alaplé vagy húsleves
  • thai leveszöldség: 2 citromfű szár, 1-2 kaffer lime levél, 1 darab galangal
  • 2 teáskanál zöld curry paszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 5 nagy bazsalikom levél

Elkészítés:

A csirkemellet felaprítjuk. Egy wok-ban a kókuszzsírt felolvasztjuk, majd a felaprított csirkemellet rádobjuk, és sózás után fehérre sütjük. A zöldségkeveréket úgy, ahogy van, ráöntjük a csirkére, és együtt pároljuk kb. 8-10 percig, majd felöntjük az alaplével, tovább pároljuk. Hozzáadjuk a curry pasztát, a fűszereket, hogy jól beleérjenek az ízek. Ezután öntjük rá kókusztejet, és felforraljuk.