Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Tésztába bujtatott húskenyér

Hozzávalók:

70 dkg sertéscomb

1 kávéskanál só

1 mokkáskanál őrölt bors

7 dl száraz vörösbor

3 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

2 kávéskanál kakukkfű

1 piros kaliforniai paprika

50 dkg mélyhűtött leveles tészta

30 dkg szeletelt bacon

1 evőkanál zselatinpor

1 tojás

Elkészítés:

A háromszor ledarált sertéscombhoz a sót, a borsot, 1,5 dl vörösbort, a tejszínt, a felaprított fokhagymát, a kakukkfüvet, a paprikakockákat hozzáadjuk, és hűtőben érleljük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a pástétomformát, a széleit kihajtjuk. A baconszeleteket is beletesszük. Betöltjük a húsmasszát, a szalonnát, a tésztát rárakjuk, majd a tésztából lapot teszünk a pástétom tetejére, és 2 nyílást vágunk rá. Kikevert tojással megkenjük, és 45 percig sütjük.

Ha kihűlt, vörösborból zselatinnal, sóval aszpikot főzünk. Ha már kezd dermedni, a pástétomot a nyílásokon keresztül teljesen felöntjük.

Utána jól lehűtjük, és úgy szeleteljük.