Sajnos még mindig kevés halat fogyasztunk. A magyar konyha kb. a halászlénél és a rántott halnál nem sokkal több ételben használja ezt a húsfélét. Egy olyan mutatós ételben mutatjuk meg ezt az alapanyagot, ami tuti sokak kedvencévé válik. Töltelékként használjuk, jól megfűszerezve. Egy étteremben is megállná a helyét.

A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
 - 1 tojás
 - só ízlés szerint
 - 1,5 dl víz
 
A töltelékhez:
- 20 dkg halhús ledarálva
 - 3 ek tejföl
 - 1 ek ketchup
 - só ízlés szerint
 - bors ízlés szerint
 - 5 dkg sajt
 
Elkészítés:
A darált halhoz hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalót, és sózzuk, fűszerezzük. A lisztből tojással, pici sóval és vízzel tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy nagyobb pohár segítségével kiszaggatjuk. Az egyik lapra helyezünk a töltelékből, erre tesszük rá óvatosan a másik, nagyon vékonyra kinyújtott tésztát, és a szélei jól összenyomkodjuk, hogy főzésnél a töltelék bent maradjon. Sós vizet forralunk, beletesszük a kész tésztákat, majd kifőzzük. Melegen, ízesített olajjal meglocsolva tálaljuk.







