Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Teriyaki lazac

A lazac sokak kedvence, nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, és még bizony, egészséges is. Az egyik legkedveltebb halféle, amit számos ízesítésben ismerünk, most egy ázsiai ízvilágban mutatjuk be, ami mondhatni, rendkívül jól passzol hozzá.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lazacfilé
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek mirin
  • 3 ek szaké
  • 1 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • liszt (opcionális)

Elkészítés:


A lazacot mossuk meg, és itassuk fel a vizet papírtörlővel.Sózzuk meg a halat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. Közben készítsük el a teriyaki szószt: a mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot keverjük össze. A lazacot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hosszanti irányba két egyenlő részre, majd forgassuk meg lisztben. Ha evőpálcikával szeretnénk enni, akkor érdemesebb 4-5 cm-es darabokra vágni. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, helyezzük bele a lazacszeleteket, és közepes lángon süssük barnára az összes oldalát. Ez kb. oldalanként 2-3 percet jelent. Öntsük a lazacra a teriyaki keveréket, és a halat gyakran forgatva főzzük, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik. Tálaljuk rizzsel.