Kétségtelen, hogy a rák nem olcsó Magyarországon, de talán időnként mindenki megengedheti magának. Ráadásul igen megosztó alapanyag, csakúgy, mint minden tengeri állat. Van, aki szereti, míg mások irtóznak a gondolatától is. Ha mégis valaki bátorságot merít, ezzel az isteni tejszínes levessel kezdje az “ismerkedést”.

Hozzávalók:
- 50 dkg garnélarák (előfőzött, tisztított)
- 1 sárgarépa
- 1 gyökér és zöldje
- kis karalábé
- zellerdarab és zöldje
- 5-6 paradicsom
- kevés friss gyömbér
- olívaolaj
- citrom
- só
- bors
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A garnélákat jól megmossuk, megpucoljuk, a farkait félretesszük. A többi részét a zeller zöldjével és a paradicsomokkal kb. fél órát főzzük, majd összeturmixoljuk, és leszűrjük nagyon kis lyukú szűrőn. A levét félretesszük. 1-2 kanál olívaolajon megpároljuk a csíkokra vágott zöldséget és gyömbért. Ha megpuhult, beleteszünk 1-2 karika citromot, felöntjük a félretett leszűrt lével, és beletesszük a rákfarkakat. Pár percig főzzük, majd a rákfarkakat kivesszük, és félretesszük tálalásig. Összeforraljuk a tejszínnel, a citrommal, és sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, és a tányérokba elosztott garnélafarkakra merjük a levest.







