Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes rákleves

Kétségtelen, hogy a rák nem olcsó Magyarországon, de talán időnként mindenki megengedheti magának. Ráadásul igen megosztó alapanyag, csakúgy, mint minden tengeri állat. Van, aki szereti, míg mások irtóznak a gondolatától is. Ha mégis valaki bátorságot merít, ezzel az isteni tejszínes levessel kezdje az “ismerkedést”.

Hozzávalók:

  • 50 dkg garnélarák (előfőzött, tisztított)
  • 1 sárgarépa
  • 1 gyökér és zöldje
  • kis karalábé
  • zellerdarab és zöldje
  • 5-6 paradicsom
  • kevés friss gyömbér
  • olívaolaj
  • citrom
  • bors
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A garnélákat jól megmossuk, megpucoljuk, a farkait félretesszük. A többi részét a zeller zöldjével és a paradicsomokkal kb. fél órát főzzük, majd összeturmixoljuk, és leszűrjük nagyon kis lyukú szűrőn. A levét félretesszük. 1-2 kanál olívaolajon megpároljuk a csíkokra vágott zöldséget és gyömbért. Ha megpuhult, beleteszünk 1-2 karika citromot, felöntjük a félretett leszűrt lével, és beletesszük a rákfarkakat. Pár percig főzzük, majd a rákfarkakat kivesszük, és félretesszük tálalásig. Összeforraljuk a tejszínnel, a citrommal, és sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, és a tányérokba elosztott garnélafarkakra merjük a levest.