Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejfölös „csirketokány” burgonyával

A sertéstokányt már biztosan sokan ismerik. De miért ne lehetne a sertéshúst csirkével helyettesíteni? Mutatjuk is, hogyan néz ki ez az újragondolt remek étel.

Hozzávalók:

A tejfölös tokányhoz:

  • 80 dkg csirkemell
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 17,5 dkg tejföl
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál finomliszt

A körethez:

  • 80 dkg burgonya

Elkészítés:

A tejfölös csirketokányhoz a vöröshagymákat megtisztítjuk, olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. A húst előkészítjük, lehet nagyobb darabokban hagyni, de akinek úgy tetszik, lehet hosszúkás csíkokra vágni, és a megpirult hagymára tesszük, fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy fél erőleves kockával. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és a tejföllel. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A burgonyával egyszerű dolgunk van. Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben készre főzzük. Tálaláskor az ételhez keverjük!