Azon túl, hogy a medvehagyma isteni, ízes “ételízesítő”, tökéletesen alkalmas az ételek megszínezésére is. Ilyen például egy tészta vagy egy gnocchi, ami a finoman fokhagymás íznek köszönhetően igazán különleges lesz.

Hozzávalók:
- 75 dkg B-típusú főzni való burgonya
- 30 dkg durumliszt
- 1 teáskanál só
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítés:
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. Lehűtjük, megtisztítjuk. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, szárát leszedjük, késes aprítóval összevágjuk. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük az aprított hagymát és a sót, és összegyúrjuk a liszttel. Lisztezett deszkán 6-7 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle, melyeket kb. 2 cm-es darabokra vágunk késsel. Utána tenyerünkkel átsimítjuk a darabkákat a lisztezett deszkán, hogy kissé kerekebb formát kapjanak (bátrabbak darabonként villával bordázatot nyomhatnak rá). Bő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ne sokat tegyünk egyszerre a fazékba, hogy ne hűtse le a vizet. Ha feljöttek a víz tetejére, 0,5-1 perc múlva kivehetjük. Leöblítjük, lecsepegtetjük, tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.