Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tavaszi medvehagymás gnocchi

Azon túl, hogy a medvehagyma isteni, ízes “ételízesítő”, tökéletesen alkalmas az ételek megszínezésére is. Ilyen például egy tészta vagy egy gnocchi, ami a finoman fokhagymás íznek köszönhetően igazán különleges lesz.

Hozzávalók:

  • 75 dkg B-típusú főzni való burgonya
  • 30 dkg durumliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 csokor medvehagyma

Elkészítés:

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. Lehűtjük, megtisztítjuk. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, szárát leszedjük, késes aprítóval összevágjuk. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük az aprított hagymát és a sót, és összegyúrjuk a liszttel. Lisztezett deszkán 6-7 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle, melyeket kb. 2 cm-es darabokra vágunk késsel. Utána tenyerünkkel átsimítjuk a darabkákat a lisztezett deszkán, hogy kissé kerekebb formát kapjanak (bátrabbak darabonként villával bordázatot nyomhatnak rá). Bő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ne sokat tegyünk egyszerre a fazékba, hogy ne hűtse le a vizet. Ha feljöttek a víz tetejére, 0,5-1 perc múlva kivehetjük. Leöblítjük, lecsepegtetjük, tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk.