Míg az ázsiai országokban előszeretettel használnak belsőségeket a konyhán, Magyarországon még mindig inkább vidéken népszerűek ezek az alapanyagok. Isteni ételek főszereplője lehet, például a sertésszív is. Érdemes kísérletezni, mert nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésszív
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 hagyma
- 1,5 dl vörösbor
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- ecetben eltett tárkony
- kevés olaj
A körethez:
- 2 dl köles
- ½ doboz konzervkukorica
- 2 evőkanál tejföl
- só
Elkészítés:
A szívet alaposan megtisztítjuk, többszöri vízcserével átmossuk, majd hosszában csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott szívet, és zsírjára sütjük. Felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, valamint az apróra vágott tárkonyt és kapribogyót. Amikor a gomba is megpuhult, simára kavarjuk a tejfölt a liszttel, hozzáadjuk a mustárt, besűrítjük vele a mártást. A körethez a kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd összeforgatjuk a kukoricával és a tejföllel.