Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tárkonyos sertésszív kukoricás kölessel

Míg az ázsiai országokban előszeretettel használnak belsőségeket a konyhán, Magyarországon még mindig inkább vidéken népszerűek ezek az alapanyagok. Isteni ételek főszereplője lehet, például a sertésszív is. Érdemes kísérletezni, mert nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszív
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 hagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • ecetben eltett tárkony
  • kevés olaj

A körethez:

  • 2 dl köles
  • ½ doboz konzervkukorica
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A szívet alaposan megtisztítjuk, többszöri vízcserével átmossuk, majd hosszában csíkokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott szívet, és zsírjára sütjük. Felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, valamint az apróra vágott tárkonyt és kapribogyót. Amikor a gomba is megpuhult, simára kavarjuk a tejfölt a liszttel, hozzáadjuk a mustárt, besűrítjük vele a mártást. A körethez a kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd összeforgatjuk a kukoricával és a tejföllel.