Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Szűzéreme spenóttal tészta köntösben

Ha a wellington bélszínt túl nagy „falatnak” gondolod, próbálkozz először ezzel a receptünkkel. Sokkal kisebb a kockázata, hogy elrontod. 😉

Hozzávalók:

  • 1 egész szűzpecsenye
  • 50 dkg leveles tészta
  • 40 dkg spenót
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma
  • szezámmag
  • tojás a tészta megkenéséhez
  • 1 kanál olíva olaj a hús sütéséhez

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk.
A húst megtisztítjuk a hártyáitól, sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon minden oldalán átsütjük.
A spenótleveleket megtisztítjuk, alaposan lecsöpögtetjük, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és ízesítjük kevés fokhagymával, majd a tészta hosszabbik oldalán egy csíkban elegyengetjük.
A spenótcsíkra ráhelyezzük a szűzpecsenyét, behajtjuk a tészta végeit, feltekerjük, és egy sütőedénybe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.