Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szűzéreme spenóttal tészta köntösben

Ha a wellington bélszínt túl nagy „falatnak” gondolod, próbálkozz először ezzel a receptünkkel. Sokkal kisebb a kockázata, hogy elrontod. 😉

Hozzávalók:

  • 1 egész szűzpecsenye
  • 50 dkg leveles tészta
  • 40 dkg spenót
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma
  • szezámmag
  • tojás a tészta megkenéséhez
  • 1 kanál olíva olaj a hús sütéséhez

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk.
A húst megtisztítjuk a hártyáitól, sózzuk és borsozzuk, majd forró olajon minden oldalán átsütjük.
A spenótleveleket megtisztítjuk, alaposan lecsöpögtetjük, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és ízesítjük kevés fokhagymával, majd a tészta hosszabbik oldalán egy csíkban elegyengetjük.
A spenótcsíkra ráhelyezzük a szűzpecsenyét, behajtjuk a tészta végeit, feltekerjük, és egy sütőedénybe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.