Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szőlős muffin

A muffinok a leghálásabb sütemények. Ugyanis fontos ismérvük, hogy a tésztájukat nem szabad nagyon kikeverni, éppen hogy csak össze kell állítani. Na, ezért olyan népszerűek – többek között… Szőlő télen és nyáron is kapható, így egy gyümölcsös változatot mutatunk be.

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 2 ek margarin
  • 1 ek cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg piros szemű szőlő

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket kettévágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, és jól elkeverjük. A muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük.