Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Szicíliai tonhalas tészta

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 + 2 gerezd fokhagyma
70 dkg passzírozott paradicsom
30 dkg konzerv tonhal
10 dkg olajbogyó
50 dkg száraz tészta

bors
4 friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagyma felét, és az olívaolajon, közepes lángon megpároljuk először a hagymát, majd amikor kezd sárgulni, beleteszünk a felaprított fokhagymát, és pároljuk néhány percig.
Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és a maradék két fokhagymagerezdet egészben, és fedő alatt, néha kevergetve nagyjából fél órán át pároljuk.
Közben tegyünk fel sózott vizet forrni a tésztának, és főzzük készre. Szűrjük le, és tegyük félre. Ezután a bazsalikomot vágjuk apróra, adjuk a paradicsomszószhoz, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Húzzuk félre.
A tonhalkonzervet szűrjük le, és villával még egy kicsit aprítsuk fel, majd adjuk a szószhoz, lazán összekeverjük, majd beleforgatjuk a kész tésztát. Adjuk hozzá az olajbogyókat, és friss zöldfűszerrel tálaljuk.